MINI ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. Χυλοπιτάκι
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1½ λίτρο ζωμός κότας ή νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μυζήθρα τριμμένη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε 2’-3’ να μαραθεί.
Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας.
Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα, το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει 2’.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10’, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα.

Φόρτωση ...