ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. κοχυλάκια καρότου
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 του φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κοφτή κ.σ. Θυμάρι
  • 2 κουπες ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Βράζουμε για 30 – 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Φόρτωση ...