ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ.

  • Κοχυλάκια με κολοκυθάκι και πράσο
  • Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία τόνο σε νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδακια 2’-3’.
Προσθέτουμε το καρότο και το κολοκύθι τριμμένα, να πιουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10’.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το υγρό του, τον λιώνουμε με πιρούνι και τον προσθέτουμε στη σάλτσα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Φόρτωση ...