ΜΙΝΙ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΙΝΙ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. μίνι στριφτάρια

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  • 500 γρ. κιμάς γαλοπουλας
  • 2-3 παξιμάδια λαδιού τριμμένα στο multi
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια αναμιγνύοντας όλα τα υλικά και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και όταν βράσει, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε για 15’.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τα κεφτεδέκια.
Ανακατεύουμε απαλά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.

Φόρτωση ...