ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ PESTO ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ταλιατέλες πιπεριάς Φλωρίνης
  • 1 κούπα φύλλα μαϊντανού
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
  • 100 γρ. Φέτα
  • 1/2 κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Αλάτι, πιπερι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο multi ή στο blender βάζουμε το μαϊντανό μαζί με το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύσμα του, το αλατοπίπερο, τα αμύγδαλα και τέλος τη φέτα και το χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανακατεύουμε με τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Extra tip
Προσθέτουμε στο pesto μια ψημένη και ξεσποριασμένη πιπεριά Φλωρίνης.

Φόρτωση ...