ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. Ταλιατέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
Την πιπερίτσα μπορούμε να την ρίξουμε ολόκληρη και να την αφαιρέσουμε στη συνέχεια, ή να την θρυμματίσουμε, για γεύση πολύ πιο πικάντικη.
Σοτάρουμε για 2’ και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2‘ λιγότερο απ’ όσο πρέπει.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2’.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Extra tip
Προσθέτουμε στη σάλτσα μια κουταλιά πάστα ατζούγιας.

Φόρτωση ...