ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. στριφτάρια καρότου
  • 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • 2 κ.σ. άνηθο φρέσκο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τη χοντρή βάση τους, αφαιρούμε το εξωτερικό τους μέχρι τη μέση περίπου και τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό που έβρασαν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τα σπαράγγια.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με τη βότκα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και αμέσως μετά τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε και το φλιτζάνι με το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά, περίπου 2-3 λεπτά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Φόρτωση ...