ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. στριφταρια σπανάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά
  • 10-12 πράσινες ελιές
  • 150 γρ. Φέτα
  • 2 κ.σ. Κάππαρη
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο με το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπερία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα, συνεχίζουμε με την κάππαρη, τις ελιές κομμένες στη μέση, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
Όσο είναι ζεστά τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τη φέτα (ψιλοκομμένη ή τριμμένη) και σερβίρουμε.

Φόρτωση ...